Kortgått mat: Pesto med granskudd

Da resten av familien kom hjem fra jobb og skole i ettermiddag, sto mor i skogkanten og plukket granskudd. Jeg har tidligere hørt om granskuddpesto på en tur med  sopp- og nyttevekstforeningen, men jeg har verken laget eller smakt det før i dag.

Her jeg bor er granskuddene på sitt fineste nå. De skinner som lysegrønn neglelakk ytterst på kvistene. Skuddene skal brukes når de er små og lubne, og du kan gjerne putte noen rett i munnen. De har en lett og syrlig smak. Blir skuddene for gamle og grove, begynner de å minne om kvae.

Dette er oppskriften: En stor kopp nyplukkede granskudd. De er milde, så du kan gjerne ha litt mye. 5-6 ss pinjekjerner (en liten pose), som du rister i varm, tørr stekepanne. 1 eller 2 fedd hvitløk etter smak, 100 g  revet parmasan, ca. en dl god olivenolje.

Bland pestoen ved å kjøre granskudd, pinjekjerner, hvitløk og parmasan i en matmaskin, eller foodprosessor om du vil. Hell i oljen i en fin stråle og krydre til slutt med salt og kvernet pepper etter smak. Vi momset granskuddpestoen på nykokt spagetti, og i etterkant kom det to forslag:

– Veldig godt, skal vi fryse resten? Nei, vi spiser det heller til kokt ris i morgen. Og slik blir det.

Lurer jammen på om jeg skal teste granskuddsirup også. Jeg fant en oppskrift i boka “Matsprell i naturens verden”.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kortgått mat. Bookmark the permalink.

3 Responses to Kortgått mat: Pesto med granskudd

  1. Pingback: Mørk granskuddsirup til vafler og desserter | perogkari

  2. Pingback: Granskudd-lemonade med sitron etter svensk oppskrift | perogkari

  3. Pingback: De 10 beste oppskriftene mine på mat av ville vekster | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s