Kortgått mat: Form med bønner, sukkererter og bacon

Du trenger ikke være bonde for å dyrke bønner. Her er det en overflodshøst for voksbønner som nå vokser tett i tett.

Bønnene kan selvsagt spises helt enkelt, lettkokte, som tilbehør. En liten smørklatt og litt salt får fram den gode smaken.

Denne uka puttet vi flere av godsakene fra hagen i en form. Ofte er jeg ei rørebøtte i matveien, som blander sammen mye. Men nå ble grønnsakene lagt på rader for å framheve hver enkelts smak og farge. Bildet er tatt før det hele kom i ovnen. Bønnene hadde fått et par minutters oppkok først, men jeg tror ikke det er nødvendig.

I formen ligger voksbøner, sukkererter, bacon, løk og tomater. Litt poteter er gjemt i bunnen.  Et dryss med timian smaker godt, og hos oss ble det også kvernet over salt og pepper. Litt smør er lagt i bunnen og noen dråper god olivenolje er dryppet over.

Stekes ved 200 grader midt i ovnen i ca. 20 minutter.

God fornøyelse, enten du har grønnsaker selv, eller kjøper dem i butikken.

Kari K.

This entry was posted in Hage, Kortgått mat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s