Øvstefoss på Strynefjellet – nesten midt i vannmassene

Her står Kari  ved et forholdsvis nybygget utsiktspunkt midt i Øvstefossen i enden av Hjelledalen på Strynefjellet. På grunn av alt regnet den siste tiden, er det svært stor vannføring i fossen, og derfor var det ekstra spektakulært å stå så tett inntil fossen mens vannet dundret forbi.

Vi tok den gamle veien over Strynefjellet på vei hjem fra Nordfjordeid sist helg. Den smale og svingete veien ble bygget i 1894 og var i mange år den eneste veiforbindelsen mellom øst og vest i denne regionen.

Hvis du har det travelt, kan du kjøre den nye og flotte veien gjennom flere tunneller, mens den gamle veien har fått status som nasjonal turistvei. Det tar lengre tid, men er verd det hvis du har den ekstra tiden som trengs.

Opplevelsespunktet ved Øvstefoss ble åpnet i 2010, og det er laget en sti ned til to utsiktspunkter. På bildet over står jeg på det øverste og Kari på det nederste. Det er satt opp rekkverk langs deler av stien og ved utsiktspunktene, slik at du kjenner deg ganske trygg. På grunn av alt regnet, var imidlertid stien gjørmete og glatt, så det var viktig å gå forsiktig.

Dette siste bildet er tatt fra det nederste utsiktspunktet.  Opptaket er gjort med et DX-kamera og objektivet zoomet ut til 17 mm  (for å gi et inntrykk av hvor nær vannmassene du står og illustrere opplevelsen av å stå nesten midt i fossen).

Per

This entry was posted in Foto, Reise. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s