Kortgått mat: Rullekake med plommer

Noen har det som plommen i egget. Men det er ikke så verst å ha det som plommen på kaka heller. Her blir de gule, søte, saftige plommene modne i rasende fart.

En del av plommene rekker vi ikke å plukke før veps og sommerfugler har forsynt seg av den fristende saften. Men ikke noe problem, for her er det nok til alle. I dag ble det rullekake fylt med friske plommer og krem på toppen av skivene. Planen var at det skulle være dessert, men første runde gled ned til kaffen.

Fremgangsmåte: Jeg har tidligere skrevet at jeg synes rullekake av lett sukkerbrøddeig egner seg utmerket til frisk frukt og bær. Første steget nå var å plukke modne plommer, ta seg jobben med å flå dem og skjære fryktkjøttet fra steinene, slik at det ble passe biter. To spiseskjeer sukker ble strødd over massen. Det var nesten mer enn nok, for plommene vi har er veldig søte.

Sett stekeovnen på 225 grader, slik at den bli varm til deigen er ferdig.

Rullekake: 3 egg, 1,5 dl sukker, 1 dl hvetemel, 1/2 del potetmel 1/2 ts bakepulver.

Kle en langpanne med bakepapir og smør det. Visk eggedosis av egg og sukker. Sikt mel og bakepulver og vend det forsiktig inn. Smør deigen tynt utover i langpannen med en slippepott. Stek kaka midt i ovnen i 6-8 minutter. Dette går fort.

Når den flate kaka er gyllengul og fin, hvelves den over på et bakepapir der du har strødd perlesukker. Stekepapiret løsnes forsiktig. Sitter det fast så forsøk forsiktig med litt vann.

Fordel plommemassen utover den store, flate kaka og rull sammen. Sørg for at skjøten kommer på undersiden. Denne gangen skar jeg litt tykke skiver, la dem på fat og pyntet med stivpisket krem og en halv plomme på toppen.

Det er jo lørdag, så for å bevare litt av sommerstemningen, selv om regnet drypper ned, ble bordet pyntet med blomster. Man tager hva man haver. Og nå er det sesong for løvemunn, blomkarse og ringblomster, med noen sølvkrans under.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kortgått mat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s