Kortgått mat: Eplemuffins med kanel

Ideen kom  egentlig da jeg så formene. Store og runde, med lille My som svinset i forgrunnen. Det måtte bli eplemuffins nå midt i sesongen.

Friske, norske epler er noe av det beste som finnes. Vi har tre forhistoriske mammuttrær med filippa, og et mindre med delikate røde, som jeg ikke vet hva heter. Nå høster vi litt etter litt og forsøker å finne nye måter å bruke dem på.

Store eplemuffins med kanel og gjerne et dryss sjokolade er vanskelige å motstå.

Oppskrift på eplemuffins

Du trenger fire, fem syrlige epler. Stikk ut kjernehusene, skrell dem og del i skiver eller biter.

Deigen bygger på en oppskrift for fin formkake: 200 g smør, 2,5 dl sukker, 3 egg, 4 dl hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 dl. fløte.

Slik gjør du: Rør smør og sukker hvitt. Ha i et egg om gangen. Ha i mel og bakepulver. Avslutt med fløten og rør til deigen er fin og jevn.

Eplemuffins fortjener å være litt rause, så jeg valgte å bruke store papirformer. Fyll hver av dem med  to spiseskjeer deig. Da får du cirka 14 kaker. Legg rikelig med eplebiter på toppen og strø over kanel.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-18 minutter. Sjekk under veis for alle ovner steker ikke likt.

Når den søte kakelukten sprer seg i huset kan du finne frem vaniljeis eller piske litt krem. Et lett dryss med sjokolade smaker også fortreffelig.

Kari K.

This entry was posted in Kortgått mat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s