Kortgått mat: Kantarellsmør til brød eller biff

Kantarellene finnes fortsatt i skogen, og du trenger ikke så mange for å lage lekkert kantarellsmør. Dette smaker veldig godt på ferskt brød eller som en raus klatt på biffen.

Sist vi var vi skogen og kom hjem med forskjellig sopp, var det også en liten liter med kantareller. De ble skåret i små biter, før vannet ble dampet ut i tørr, middels varm panne. Så skrudde jeg ned varmen, fylte på med 150 gram smør og stekte langsomt videre. Det gjelder å være tålmodig, røre forsiktig og holde ut minst en halv time. Krydre med salt og pepper.

Kantarellsmøret fikk hedersplass i den japanske krukken med katter. Først stivnet det på benken og senere ble det satt i kjøleskapet. Soppsmør kan også helt sikkert lages av andre sorter. Jeg skulle veldig gjerne ha forsøkt samme metoden på steinsopp, men har ikke funnet en eneste denne høsten. Men du kan ikke klage når du har kantareller.

Kari K.

This entry was posted in Kortgått mat. Bookmark the permalink.

One Response to Kortgått mat: Kantarellsmør til brød eller biff

  1. Pingback: Kortgått mat: Smørbrød med kantareller, mozzarella og tomat | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s