Kortgått mat: Gulrotsuppe og rosevin a la Quinta de la Rosa

Mat og smaksopplevelser er en viktig del av ferien. Da vi fartet litt rundt i Dourodalen i Portugal i sommer, ble vi fristet til å spise dagens treretters på Quinta de la Rosa. Dette var den ene vingården vi bodde på. Den beskjeden vi fikk var at middagen ikke besto av utsøkte retter i verdensklasse, men at det var god mat tilpasset vinen som ble laget på stedet. Og jeg fikk en real aha-opplevelse.

En enkel gulrotsuppe med et kaldt glass lett rosevin er tilsammen en sødmefylt nytelse.

Og det beste av alt. Det var fullt mulig å være hermegås og lage det samme hjemme av egne gulrøtter, uten å bli skuffet.

Du trenger: Fire-fem gulrøtter, to små poteter, en purrebit, litt fløte, salt og pepper.

Fremgangsmåte: Børst potetene og gulrøttene. Skjær dem i biter og kok til de er møre. Ta vare på kokevannet. Hakk purren. Kjør gulrøtter, poteter og purre i hurtigmikser og spe med litt kokevann til du har en jevn suppebasis. Ha det hele tilbake i kjelen, spe ut med mer vann og en slump fløte. Suppa skal ikke være for tynn. Salt etter smak og kvern over pepper.

Serveres gjerne med et glass rosevin.

Vi har også testet gulrotsuppa tilsatt litt eplemost for å gjøre den syrligere. Da har vi hatt eplemost blandet med farris i glasset. Det er heller ikke å forakte på en hverdag.

Kari K.

This entry was posted in Kortgått mat, Reise. Bookmark the permalink.

One Response to Kortgått mat: Gulrotsuppe og rosevin a la Quinta de la Rosa

  1. Pingback: Kortgått mat: Gulrøtter og purre rett i suppa | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s