Kortgått mat: Svart trompetsopp på hvit fisk

Vi hadde hørt om kombinasjonen, men hadde aldri smakt svart trompetsopp på hvit fisk. Da vi kom hjem med nesten tre liter av den edle soppen, bestemte vi oss for å dele fangsten i to. Den ene halvdelen ble lagt i tørka. Resten av soppen dampet vi vannet ut av i tørr panne, slapp i en raus smørklatt og stekte videre på svak varme til soppen var nesten sprø.

Den stekte trompetsoppen ble lagt på en seng av kokt torsk, som det heter så fint på fagspråket, og vi passet på å få med smøret som var igjen i pannen også. Der var det mye god smak. Noen sitrondråper, salt og pepper og det ble et lite festmåltid midt i uka. Poteter og revne gulrøtter var greit tilbehør. Kombinasjonen smaker fortreffelig, så hadde vi hatt mer trompetsopp, skulle vi også ha testet den til kveite eller steinbitt.

Per og Kari

Mer om svart trompetsopp

This entry was posted in Kortgått mat, Ut i naturen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s