Kortått mat: Tussete av trollkrem

Trollkrem var en vanlig høstdessert da jeg var liten. Men jeg har ikke spist det så ofte siden. Det rosa skummet var utrolig godt, men så var det de sure tyttebærene du støtte på så alt for ofte.

Nå har jeg løst problemet. Nok eggehvite, nok sukker og ordentlig fart på miksmasteren. Bollen blir full av smakfullt rosa skum, og du kan bli tussete av mindre.

Dette trenger du: 2,5 dl. tyttebær, 3 dl sukker, 1 ts vaniljesukker, 2 eggehviter. Det finnes oppskrifter med mindre sukker og bare en eggehvite, så dette er litt smak og behag. Personlig er jeg litt tyttebærpyse.

Fremgangsmåte: Visp eggehvite, sukker og vanlinesukker i miksmasteren til det begynner  å stivne. Da i tyttebærene og visp videre. Det tar ikke mange minuttene før du har en lekker, luftig trollkrem, som minner om sukkerspinn. Smaker spesielt godt etter får-i-kål og annen litt kraftig mat.

Kari K.

This entry was posted in Kortgått mat, Ut i naturen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s