Agurkurten er største sjarmøren i urtebedet

Agurkurten er av plantene som frør seg uhemmet. Men du klarer aldri å bli sint på den. Fra tidlig på sommeren, til kuldegradene setter inn nådestøtet, holder den koken. Og de plantene du ikke vil ha, rykker du enkelt opp med roten.

De blå blomstene kan være blikkfang i enhver salat, og de kan også fryses inn i iskuber. Bladene har en frisk smak. De er gode til fiskeretter og i teblandinger. Men i flytende form bør urten ha følge av mynte eller noe annet som sparker litt kraftigere i smaksløkene.

I dag har jeg krøpet med kameraet rundt agurkurten, og den blir penere dess nærmere du kommer.

Foto: Kari K.

This entry was posted in Foto, Kortgått mat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s