London: Hyde Park er en stille idyll midt i storbyen

Hvis klaustrofobien truer med å feste grepet i folkemylderet på Oxford Street i julehandelen, er Hyde Park og Kensinton Gardens ikke langt unna. Overgangen er enorm.     Du kaver deg ut mellom handleposer, røde busser og ølsugne turister, og ser det enorme parkanlegget åpne seg.

Vi tok turene innenfor de lave murene nå i november. Noen jogget, andre bare ruslet, men det var mer enn plass nok til alle. Du kan gå langs den lille sjøen The Serpentin og ha kafeen Lido som mål,  eller bare vandre litt på måfå for å trekke luft og høre storbyen suse, langt der borte. Bildet er tatt gjennom de smårutete vinduene på kafeen. Der får du frokost frem til 11:30 og lunsjretter etter 12.00.

Selv om høsten har festet grepet om parken og gyldent løv daler fra de store trærne, er det fortsatt blomster i bedene. Vi la spesielt merke til vakre samplantinger av georginer og duftpelargonia.

Londons parker og hager dekker tilsammen mer enn 25 prosent av Englands hovedstad. Og det er langt mer grønt gress her enn i noen av de andre storbyene i Europa.

Vil du vite mer om Londons grøntanlegg, finnes det en detaljert presentasjon med kart i den lille, tykke boken “London´s parks and gardens”. Der kan du virkelig gå på oppdagelsesferd mellom permene, før du begir deg ut.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Foto, Reise. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s