Tid kan være den fineste gaven

Begynner du å spare tid nå, kan du ha litt å gi bort til noen som trenger det. Tankene kom da jeg skrev petiten under. Og  synes det passer fint å illustrere den lille teksten med en lilla orkide nå i adventstiden.

Trist når du må slå ihjel tiden

Nå fram mot jul drar det seg til, og mange jakter på tidstyvene som dukker opp og stjeler et kvarter både her og der. Du blir kanskje sittende for lenge med Facebook eller tar med det et program ekstra på tv, selv om det er mye som skulle vært gjort.

Det er juleavslutninger, førjulslunsjer, gavekjøp og alle andre forberedelser. – Tiden strekker ikke til, hører vi mange sukke, mens de løper for å rekke treningstimen før barna skal på turning eller til korpset. Men for mange går det et tidsskille en gang i livet. Tiden flyt ikke lenger. Den går saktere og saktere, og det er en del som har dager de synes tiden nesten står stille.

Dårlig tid er blitt til god tid. Likevel oppleves det ikke som noe udelt positivt. – Så går da den tiden, sa svigermoren min, mens hun bladde gjennom avisen for tredje gang og en gammel såpeserie surret på skjermen.  – Tidsfordriv, sa en annen gammel, mens hun sopte opp kortene etter den tiende kabalen og broderte videre på et bilde uten mottager. Alle hadde det så travelt mens hun slet med å få tiden til å gå.

Det er med tid som med penger. Den kunne vært bedre fordelt. Men det finnes neppe noen enkelt oppskrift på hvordan en hektisk familie i tidsnød skal kunne bytte til seg noen riktig langsomme timer. Selv om det er høyeste ønsket til jul

Et lite bidrag kan vi kanskje gi den andre veien. Spanderer vi en time på noen som synes dagene blir for lange, slipper de å strevbe for å finne nye metoder for å slå ihjel tiden. En slik evig kamp tar på kreftene og er sjelden til det gode. Du trenger ikke lete etter det rette tidspunktet. Men du kan jo gi åpning for at den du skal besøke kan få tid til noen forberedelser.

Tekst og foto: Kari K.

(Petiten sto på trykk i Østlandets Blad lørdag 26. november)

This entry was posted in Advent, Foto, Jul. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s