Musikalsk adventskalender, dag 14: Don’t Shoot Me Santa

Killers er et band jeg ble tipset om av kollega Vidar Eriksen i Fagbladet da jeg snakket om å lage denne adventskalenderen.

Dette er et band fra Las Vegas, USA som ble startet i 2001. De har gitt ut tre studioalbum, og hvert år siden 2006 har de laget en julelåt der overskuddet er donert til kampanjen Product Red.

Dette er en kampanje styres av blant andre U2-frontfigur Bono. En rekke kjente merkevareprodusenter er med med sine “røde” produkter der en del av salgssummen går til aidsmedisiner og behandling av aidssyke i Afrika. Blant dem som er med finner vi giganter som Apple, Nike og Microsoft.

Kampanjen har også sine kritikere, som mener de store selskapene markedsfører sine røde og veldedige produkter så hardt at de burde donert mer av overskuddet til arbeidet mot aids.

“Don’t Shoot Me Santa” er fra 2007. Fra november i år er det mulig å kjøpe EPen “(RED) Christmas”, der alle julelåtene fra 2006 er samlet, fra iTunes.

I tillegg til julesanger der overskuddet går til aidsarbeid, har Killers også laget en cover av Eagles’ giganthit “Hotel Calefornia” for å sette søkelys på klimakrise og naturkatastofer, mens deres egen sang “Goodnight, Travel Well” er blitt brukt av blant andre UNICEF for å sette søkelys på sex trafficking.

Bandet gikk i studio i høst for å begynne innspillingen av sitt fjerde studioalbum, men det er ennå ikke bestemt når det skal gis ut.

Per

Advertisements
This entry was posted in Advent, Jul, Musikk. Bookmark the permalink.

2 Responses to Musikalsk adventskalender, dag 14: Don’t Shoot Me Santa

  1. Pingback: Musikalsk adventskalender, dag 9: Joel, the Lump of Coal med The Killers og Jimmy Kimmel | perogkari

  2. Pingback: Musikalsk adventskalender, dag 9: Dirt Sledding med The Killers | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s