Musikalsk adventskalender, dag 16: Lille Jensen drar til Mandalay

En av mine store julefavoritter. Lille Jensen er en hverdagssliter som aldri gjør seg bemerket. Men drømmen, og drømmen om en drøm, kan ingen ta fra ham. Jeg tror vi er mange som kjenner oss igjen i teksten til Otto Nielsen fra 1964.

Den er også mesterlig framført av Rolf Just Nilsen, en av landets mest populære underholdere. Han var som mest aktiv på 60- og 70-tallet, og skal ha hatt arbeidstid fra 08 om morgenen til rundt 02 på natten. Han hadde talentet til å tolke seriøse roller, og samtidig den gudegaven det er å få andre til å le hjertelig. Ikke minst var han kjent som en utrolig god imitator.

Det knallharde arbeidspresset satte sine spor, og i TV-portrettet “Si det som det er” i 1976 fortalte han åpent om sitt hjerteinfarkt to år tidligere. 9. Mai 1981 falt han sammen rett før han skulle på scenen, og var død før ambulansen rakk fram til sykehuset, Han ble bare 49 år gammel.

Otto Nielsen, som skrev teksten, er ikke mindre legendarisk som tekstforfatter, programleder og sanger. Han var i mange år redaktør for “Søndagsposten” i NRK Radio, og har posisjon som en av de viktigste bakmennene i norsk musikalsk underholdning gjennom flere tiår. Sammen med søsteren Gerd var han også en svært populær artist i duoen “Gerd og Otto” på 30-, 40- og 50-tallet.

Otto Nielsen døde i 1982, 73 år gammel.

Per

Advertisements
This entry was posted in Advent, Jul, Musikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s