Musikalsk adventskalender, dag 21: Julemorgen

I morgen tidlig starter NRK sine spesielle julemorgensendinger for barn. De er etter hvert blitt en del av juletradisjonen, men vi skal ikke så langt tilbake før dette ikke var noen tradisjon i det hele tatt.

1997 var første året som “Julemorgen” ble sendt, og de første programlederne var Marianne Furevold og Marianne Krogness.

Men det er nok programlederparet Nissa Nyberget og Elisabeth Lindland som er mest kjent. Ikke minst fordi selve julemorgen-sangen ble laget av Nissa Nyberget, og den har fulgt sendingene også etter at andre overtok som programledere.

Nissa og Elisabeth ledet julemorgensendingene fra 1998 og fram til 2004, og sammen har de gitt ut fire CDer med sangtekster som barn har sendt inn til programmet. I tillegg har de hatt konserter og show – gjerne sammen med lokale kor eller sanggrupper – over hele landet.

Elisabeth Lindland har bachelor i teater og hovedfag i musikk, og har jobbet frilans som både sanger og skuespiller i alt fra alvorlige voksenstykker til barneteater.

Nissa Nyberget (egentlig Nils Otto) er frilans musiker, som har spilt, komponert, arrangert og instruert revyer og teaterstykker, ved siden av at han har vært bandleder, kapellmester, og stått i spissen for en rekke jamsessions gjennom 30 år.

Siden nyttårsaften 2006/2007 har han drevet musikkbaren Baan Chang (Elefanthuset) i badebyen Cha-am i Thailand sammen med sin thailandske kjæreste.

Per

Advertisements
This entry was posted in Advent, Jul, Musikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s