Full fart på hjemmelaget fuglemater i flere etasjer

Femretters står på menyen for fuglene denne uka. Det enkle stativet med fuglemat fungerer som restaurant for blant annet spurv, meis og dompap, som køer inn fra buskene i hagen.

Stativet med fuglemat er enkelt og hjemmesnekret. En trykkimpregnert lekt er enkelt og brutalt skrudd loddrett fast i rekkverket på terrassen. Tre mindre stykker er festet på tvers for at vi skal ha et sted å henge maten og fuglene skal ha noe å sitte på. Det hele rager såpass høyt over terrassegulvet at Perniller-pus ikke klarer å hoppe opp og forsyne seg av restaurantgjestene.  Hun når rett nok opp fra rekkverket, men sitter hun der er det ingen av fuglene som lar seg friste av godbitene. Til sommeren skal stativet males hvitt som omgivelsene.

Menyen varierer, som på de fleste serveringssteder. Et rør med solsikkefrø og ofte noen havregryn, hører alltid til standardmenyen. Den hjemmelagede julematen med fett, frukt og nøtter har skjærene snappet restene av, så den er erstattet med meiseboller fra butikken. Et nøttenett er blant favorittene, og neket troner på toppen. Vi har ennå ikke hatt den årlige invasjoen av gulspurv, som pleier å treske resten.

Siste retten er kommet på plass etter tips fra kollega Karina. Den består rett og slett av et halvt grovbrød, som hadde ligget der og blitt trist og tørt i jula. Det er stappet inn på en av tverrpinnene, og  småfuglene tar plass og hakker seg litt lengre inn mot midten.

Meisene våre kvitrer rundt her hele året og er de modigste. De suser til og fra, og er også en av dem som Per har fotografert i den flammende solnedgangen.

Dompapen er mer reservert, og kommer ofte i grålysningen. Den jeg har fotografert, sitter på en spinkel grein litt lenger unna og venter på tur til å spise. Tre par har vært i nærheten den siste tiden.

Og det slår meg stadig, du trenger ikke gode program på tv når du har fugler i hagen.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage. Bookmark the permalink.

2 Responses to Full fart på hjemmelaget fuglemater i flere etasjer

  1. IngerMarie says:

    Her er det godt å bo for de fjærkledde:))..og det er så artig å studere fuglene når de kommer til matfatet…flott etasje-mate-stativ..(puh..langt ord..) :)))

  2. Lysthagen says:

    Fin løsning for fuglene, her har de det godt 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s