Dourodalen 1: På fottur fra vingård til vingård

Tidligere har vi flere ganger gått fra hytte til hytte i Norge. Sist sommer byttet vi ut turistforeningens opplegg og gikk fra vingård til vingård i Dourodalen i Portugal. Ruta ble ikke så lang denne første gangen, men naturopplevelsene var av første klasse i dette frodige kulturlandskapet.

Alt vi visste i utgangspunktet var at Dourodalen nord i Portugal er en skjønnhet. Den strekker seg fra Porto, ute ved kysten, og østover, helt inn i Spania. Området er spesielt kjent for sin portvinsproduksjon, men her legges også grunnlaget for røde viner av klasse.    De karakteristiske vinrankene dekorerer de bratte åskammene, og mellom glitrer elva Douro, som et bredt, blått belte.

Etter å ha forhørt oss i Porto, ble utgangspunktet vårt den lille landsbyen Pinhau. Dit  tar det om lag  tre timer med toget opp langs elva, og det er bare å nyte utsikten. Vårt første stopp ble Casal de Loivos, et lite sted med en vakker kirke og egen vingård, som også byr på overnatting av god standard. Utsikten er som det flotteste postkort, enten du spiser frokost ute foran rommet eller slapper av ved bassenget i kveldssola. På kveldstid er det middag og god mulighet for å smake på gårdens viner, som også finnes i polets spesialliste til stive priser. Selve produksjonen er satt bort.

Morgenen etter fikk vi hjelp av verten til å peke ut kursen videre. Lengst ute i synsvinkelen, i svingen ved elva, lå Quinta de la Rosa. Der hadde de et rom ledig, så vi slengte på oss sekkene og gikk på glade bein ned den brette stien, før sola skrudde opp termostaten. På det nederste bildet er vingården i bakgrunnen. Hvis du planlegger å gå lange turer, kan det bli hett nok hvis du velger juli som oss.

På Quinta de la Rosa var det både egen portvinproduksjon og en meget sjarmerende hage. Fortsettelse følger her på bloggen. Men jeg vil legge til alt nå, det er mange vingårder å ta av, som også tilbyr overnatting.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Foto, Reise. Bookmark the permalink.

One Response to Dourodalen 1: På fottur fra vingård til vingård

  1. Anita Gjøs says:

    Så morsom lesning. Jeg blir skikkelig inspirert! Kjenner turtærne verker etter å rusle i vei og ganen lengter etter vinsmaking i de rette atmosfærer.
    Gleder meg til fortsettelsen.
    Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s