Enkel islykt fryser til over natta

Det er ikke så mye fornuftig å bruke 18 minus til. Men jeg ble likevel glad for at det ble realt kaldt, for da er det fort gjort å lage fine islykter. Nå står de foran kjøkkendøra og skinner med hvite lys i vintermørket.

Fremgangsmåten er enkel. Du trenger ei solid plastbøtte, kaldt vann og kuldegrader. Fyll bøtta med vann og sett den ut. Temperaturen avgjørt hvor fort det går før isen er tykk nok. Nå i sprengkulden har du lykt over natta. Ta bøtta med isen og sett den oppned i vasken eller badekaret til innholdet løsner. Bruk en kraftig kniv eller stemjern og hogg et rundt hull i isen. Tøm ut det resterende vannet. Stålsett deg og bær lukta ut mens kulda biter i fingetuppene. Isen er glatt, så sørg for at du har godt tak.

Nå er det bare å sette i et stearinlys. Små kubber egner seg bra, og jeg har også brukt opp mange lysestumper, i enkel stake av alluminiumsfolie. Islyktene vil forandre seg med vær og nedbør. De kan få fint rim eller snødryss og noe av det mest geniale: De forsvinner raskt og miljøvennlig når plussgradene får overtaket igjen. Trioen med lykter er fra i fjor. Jeg er ikke kommet så langt ennå.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage. Bookmark the permalink.

3 Responses to Enkel islykt fryser til over natta

  1. Hagerommet says:

    Kjempefine islykter!! Det er nesten for kaldt ute til jeg orker å tenke på slikt…men med din inspirasjon skal jeg finne frem bøtter og kar:))

  2. Pingback: Iskuler som dekorasjon i blomsterstativet | perogkari

  3. Pingback: Endelig tid for de enkle islyktene | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s