Burma: Optimister går til valglokalene

Vi lar denne smilende arbeideren på en sukkerrørsplantasje ved byen Nyaung Shwe ved Inlesjøen i Burma stå som symbol på otimismen som preger befolkningen foran dagens valg.

Riktignok er det valg på under 50 av nasjonalforsamlingens ca 1100 seter, men en synlig opposisjon som har fått lov å drive en aktiv valgkamp, er et godt skritt i retning demokrati.

Vi registrerer at det er kommet meldinger om mulig forsøk på valgfusk, men håper valget blir gjennomført på en troverdig måte. Så blir det enda mer spennende hva som skjer fram mo neste valg i 2015.

Det siste bildet er fra en liten sukkerrørsfabrikk ved Nyaung Shwe. Sukkerørene kommer på en kjerre trukket av to okser, og sukkersaften blir presset ut av rørene som kjøres gjennom to valser, og går i en renne ned i tønner som blir varmet opp av en kjele som fyres med sukkerrørsavfall.  Rå sukkersaft blir solgt i tønner, mens de lager rom av “avfallssaften”. Bladene på sukkerrørene legges på taket for å holde det tett. Her går ingenting til spille!

Per

Advertisements
This entry was posted in Foto, Reise. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s