Burma / Myanmar: Tre hatteselgere på sykkel

Sykkelmotivene dukket opp rundt hvert hjørne da vi var i Burma. Disse tre blide jentene selger hatter både til turister og fastboende, og de sykler rundt i den lille byen Nyaung Shwe med butikken på styret. Dette området ved Inlesjøen ligger nær 900 meter over havet, så det blir ikke så stekende varmt her som i lavlandet. Men sola tar godt, spesielt hvis du skal med båt ut til de flytende landsbyene. Da er det lurt å ha noe på hodet, og hvem klarer å si nei til en sjarmerende hatteselger?

Foto Kari K.

Her kan du lese mer om livet på Inlesjøen.

Advertisements
This entry was posted in Foto, Foto - Sykler, Reise. Bookmark the permalink.

2 Responses to Burma / Myanmar: Tre hatteselgere på sykkel

 1. KARI FREBERG says:

  Hei. 🙂
  Vi er to vennepar som skal på tur neste år. Mange reisemål er diskutert, men vi har ikke landet på noen foreløpig. Jeg kunne godt tenke meg å reise til Burma/Myanmar, men er usikker på hvordan det er å reise rundt på egen hånd. Fint om dere kan dele noen erfaringer? Fant bare dette bildet av jentene på sykler.
  Fant også ei dame som har bodd i Burma i mange år og som kunne være behjelpelig med å planlegge en tur, men jeg klarer dessverre ikke å finne henne igjen på nettet. Vet dere hvem det er?
  Vi ønsker ikke å dra på noen fellesreise, men ha muligheten til å reise på egenhånd.

  Mvh
  Kari Freberg

  • perogkari says:

   Hei, og takk for henvendelsen. Burma er ikke et lukket land, slik det ofte blir beskrevet, men det er nødvendig å gjøre en del forarbeid. Visum på ordnes i god tid på forhånd. Det er ikke et banksystem i Burma som fungerer, så alle pengene dere har behov for må dere ha med, helst i US dollar. Veksling skjer stort sett vie forretninger eller på gata. Utenlandske mobiltelefoner fungerer ikke. Det er heller ikke så enkelt å komme fram via internett. Alt det praktiske som skal ordnes kan derfor ta litt tid når dere skal gjøre det på egenhånd.
   Når dette er sagt. Burma/Myanmar er et flott land å besøke. Det første ordet dere kommer til å lære er “Mingalaba” for alle smiler og hilser, og landet har en rik kultur. Vi har skrevet flere bloggreiserev fra Burma, og i dette finner du flere praktiske opplysningern: https://perogkari.wordpress.com/2012/03/20/burma-sett-fra-sykkelsetet/
   Vi skal hjelpe deg å finne kontaktinfo til damen du nevner. Tror vi vet hvordan. Lykke til med ferieplanene. Mvh. Kari K.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s