Alle fugler små – røde, grønne, gule, blå

Da jeg kikket ut i dag tidlig, så det ut som om det var to store, røde, runde vårepler oppe i de nakne trærne. Det var også et par “frukter” til med litt mer diskret farge. Noen av dompapene har vært her i hele vinter. De tar et sveip innom materen før de forsvinner opp i frukttrærne igjen. På bildet sitter herr og fru i plommetreet.

I matkø: Her i huset har vi slitt litt med å få oversikt over de grønne fuglene. Men en dag hadde Per lest fugleboken grundig og kunne peke ut en grønnfink, som kom for å spise. Den måtte pent vente i kø til artsfrenden hadde knasket i seg solsikkekjerner  både vel og lenge.

 

Senere trodde jeg at jeg hadde tatt bilde av en annen grønnfink inne mellom greinene. Men etter å ha sett bedre etter, har jeg nå lært at det er sisiken som er kommet tilbake. Akkurat slik som vi synger i sangen. Den er mindre og smekrere enn den grønne finken og piper og synger som et halvt kor alene.

Nå har vi avslørt leieboeren i den lille fuglekassa. Per ventet den ut, og fikk bildet sitt akkurat i det lille sekundet da en blåmeis stakk ut sitt runde hode. Denne har forsynt seg så grådig av matfatet gjennom hele vinteren at den bør ha nok opplagsnæring å gå på. I tillegg til disse har vi flust av kjøttmeis, med sine gule bryst, og i dag så vi ei lite rødstrupe på terrassen. Så da er det bare å be den kvitre til fotografen neste gang.

Foto: Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage. Bookmark the permalink.

One Response to Alle fugler små – røde, grønne, gule, blå

  1. Hei igjen. Har fulgt blogginnleggene med glede gjennom en stund og er imponert over at dere virkelig gjør dette. Blomster, fugler, mat, reise i tekst og bilde som jeg bare nyter. Profesjonaliteten, lekenheten og gleden med dette gjør at jeg har meldt meg på et “kurs” i regi av Hamar bibliotek der temaet er å skrive for nett, der lokalhistorie er i fokus.
    Ønsker dere en riktig fin påske og så snakkes vi, kanskje på Hamar på deres neste tur på disse trakter.
    Mvh Vidar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s