Porto: Hagen med de romantiske etasjene

Jardins do Palacio Cristal er kjent som Portos vakreste parkanlegg. Det er til denne hagen jeg har lyst til å ta deg på en sur dag med snø i luften. Den ligger på en høyde, litt vest for sentrum av Porto, og du kan rusle dit. Men merk deg at det er bare én inngang, så  sørg for å komme inn fra den rette siden.

Det frodige parkanlegget strekker seg over flere høyder i terrenget og stiene snor seg i mellom. Det er designet av den tyske landskapsarkitekten Emilio David og ble åpnet i 1865. Både romantikk og historie preger anlegget. Par sitter på krakker mellom de frodige trærne og barn leker i små grupper. Det er satt av plass til en romslig rosehage, og fra ytterkanten av parken har du strålende utsikt til elven Douro og bydelen Vila Nova de Gaia, der alle portvinsprodusentene holder til.

En grønn paviljong i jern og glass ligger på toppen av parken. Den ble bygget i 1956 og erstattet den gamle.  Det strides om hvor pen den er, men inne blant trær og planter er den ute av synet, og har liten betydning.

Jardins do Palacio de Cristal er stedet der du tar deg god til, setter deg på en krakk, leser en bok, eller lar livet sige forbi. Det hører også med til denne historien at Porto er en sjarmerende by som virkelig er verd et besøk. Her kommer vi tilbake med flere detaljer.

Kari K.

Kanskje du også har interesse av å lese om Ajuda botaniske hage i Lisboa og sommerfuglhuset i botanisk hage i Lisboa.

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage, Reise. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s