Hagemessen 2012: Søt romantikk eller frekt og frodig

To strålende ranunkler i frodige omgivelser har festet seg på netthinna etter at jeg var på Lillestrøm i dag. De ønsker velkommen inn til hallene på årets Hagemesse.

Er du ikke så begeistret for et oransje festfyrverkeri, kan du heller surfe på bølgen av søt, rosa romantikk. Begge dekorasjonene er laget av elever ved Vea, Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører. Årets hagemesse er tidenes største. Noe av det som gleder mest er at du finner en god blanding av inspirasjon, kunnskap og kremmervirksomhet.

Et stort rundt brett tettpakket med blomsterløker står ved siden av en samling grønne glassflasker fylt med tulipaner. Denne overraskende dekorasjonen er også signert Vea. Tulipanene er kuttet av løkene, og slik er det blitt et nytt resultat, som igjen kan gi ideer til andre påfunn.

Jeg er ikke så flink til å sitte rolig i hagen, for det kribler ofte i de grønne fingrene. Men nå dukker det opp stadig flere hengestoler og hengekøyer, og det høres mer fristende ut å dingle mellom trærne med ei god bok. Utebadekar med løveføtter ble også observert blant mye ekstrautstyr på messen.

Cottage stil får en bokstavelig betydning når du kommer forbi den lille hytta til hagedesigner Helen Fredholm. En sky av rosa pelargonier sender tankene på vandring til sommervarme dager ved Mjøsa, og det er bare å ta turen innom.

Det er kamp om publikums oppmerksomhet på ei slik messe, og det er heller ikke så enkelt å få de rene motivene. Men det ble noe opphøyet over denne lilla grillbøtta på det lilla bordet, som har fått plass i hallens rampelys. Dette er også et av mange eksempler på at fargene er på full fart tilbake til hager og terrasser. Hvitt, grått og svart har alt fått tøff konkurranse av rosa, lilla, turkis, grønt og svakgult. Det meste kommer, bortsett fra signalfarger.

Innerst i hallen er det opprettet det som kalles ei kunnskapsgate. Her finner du pelargoniumforeningen, roseentusiastene, de hagegale og mange andre. Du kan for eksempel få gode råd hvis du vil dyrke økologiske grønnsaker eller stikke innom standen til hagebloggerne. Da må jeg si stopp, skal jeg rekke dit til i morgen.

Du kan også sjekke: Stora alpakke for en velkomst.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage. Bookmark the permalink.

One Response to Hagemessen 2012: Søt romantikk eller frekt og frodig

  1. Gry says:

    Skikkelig flott reportasje fra Hagemessen! Kjekt at noen gjør dette for oss som ikke har anledning til å være der selv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s