Lisboa: Hotell med frodig hage på terrassen

I reisedagboka sto det at vi skulle til The York House i Janelas Verdes Street. Bestillingen var gjort fra Norge og vi var på leting etter et lite hotell i Lisboa, som opprinnelig var et kloster fra 1700-tallet. Det vi først fant var en helt vanlig dør til en bygård i ei småtravel storbygate.

Først opp ei trapp til venstre, videre til høyre, for så å ende gjennom en tettvokst eføytunnel. Der brettet det seg ut en hjemmekoselig sofabenk med myke puter, mellom de store plantene. Jeg har ennå ikke helt forstått hvor denne terrassehagen i tredje etasje hadde røttene sine, men det var en svalende overgang å komme fra det svette, hektiske sommerlivet i Lisboa og opp i denne fredfulle, grønne oasen.

Når du slenger deg ned i sofaen har du hotellets restaurant under trærne til venstre. Der serveres frokosten i sommerhalvåret, og på kvelden er det tid for hvite duker og vinglass. Prisen gjør raskt et jafs i feriebudsjettet, men vi unnet oss en kveld med hummerrisotto og and på en seng av gratinerte poteter. Noe av det morsommeste var at vi ble anbefalt en rødvin fra Quinta de la Rosa. På den vingården i Dourodalen hadde vi bodd for noen dager siden.

Jeg skriver dette blogginnlegget for å vise at det også kan være hotell med hageopplevelser midt i storbyen. Hagemotiv fantes også på veggene inne i de klosterdunkle gangene.

Tekst og foto: Kari K.

Hvis du skal til Portugal, så kanskje du også har lyst til å lese om den store botaniske hagen: Jardin Botanico de la Ajuda i Lisboa

Vi bodde også på Quinta de la Rosa i Douroalen, som også har et flott hageanlegg.

Advertisements
This entry was posted in Hage, Reise. Bookmark the permalink.

2 Responses to Lisboa: Hotell med frodig hage på terrassen

  1. Villrose says:

    Fine tips for oss som er i Lisboa fra tid til annen!

  2. Blomsterguri says:

    Skulle gjerne vært en tur i Lisboa kjenner jeg, men – må jo være hjemme å passe plantene på denne tiden av året 🙂 Jeg har pellis-stiklinger i fleng – bare send meg en mail 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s