Erteblomster og bønner er på plass i dorullkjernene

Årets dorullkjerneinnsamlingsaksjon på jobben er nå avsluttet.

Jeg synes ordet dorullkjerneinnsamlingsaksjon er så fint at jeg får lyst til å si det flere ganger. I ettermiddag er papphylsene blitt satt tett i tett på et gammelt brett før de ble fylt med jord. Så var det bare å så. Denne gangen ble det både erteblomster av forskjellig slag og en del bønner, for å gi dem litt starthjelp til det blir varmere i været.

Fordelen med dorullkjernene er at erteblomster og bønner kan strekke sine lange, skjøre røtter, og hylsa og det hele kan plantes rett i ei krukke eller ute i jorda, når den tid kommer.

Blomsterertfrøene skal ligge et døgn i vann før de sås. Jeg har forsøkt å holde orden i systemet ved å la dem få hver sin japanske skål, som  opprinnelig er beregnet til soyasaus når du spiser sushi. Noen synes kanskje jeg er sent ute, men det er begrenset hvor lenge jeg kan ha et middels gartneri på stua.

Det jeg har sådd i dorullkjernene er blomsterertene (lathyrus odoratus): “Windsor”  nesten svart, “Caribbean Coctail” i rødt, rosa og aprikos, “Cupid White” en hvit dvergblomsterert på 25 cm, “Spanish Dancer” trefarget i kremhvit, lavendel og ceriserosa, “Nimbus” gråhvite blomster med blåsvart kant. Alle disse er fra Rara Växter i Sverige, som har 143 sorter med blomstererter (luktärt) i katalogen.

I tillegg har jeg sådd “Blue Velvet”, som er dypblå fra Thompson & Morgan.

Bønnene som har fått plass i dorullkjernene er purpurbønnen “Royalty”, som er en buskbønne, som får mørkfiolette belger.  Voksbønnen “Rocquencourt” er også fra Runåbergs Frøer i Sverige. De er gode på grønnsaker og har stort utvalg når det gjelder økologiske frø.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage. Bookmark the permalink.

2 Responses to Erteblomster og bønner er på plass i dorullkjernene

  1. Pingback: Nimbus – en mørk sjarmør blant erteblomstene | perogkari

  2. Pingback: Blomsterertene har fått en lun start innendørs | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s