Hotell i særklasse: Bagan Thande Hotel i Burma/Myanmar

Den gamle tempelbyen Bagan byr på mange severdigheter. Det ærverdige hotellet ved Ayerwaadyelven, Thande Hotell, er en severdighet i seg selv.

Dette er et hotell i særklasse, du vil sannsynligvis aldri oppleve maken noe annet sted.

Hovedbygningen med resepsjon ble bygget i 1922 fordi daværende tronarving i England, Prins Edward, skulle ha et sted å overnatte i Bagan.

Rommene, hvis vi skal kalle dem det, er små bungalower spredt utover et hageområde som blir godt tatt vare på av de ansatte. For den den som er glad i hage, er det en opplevelse å gå rundt på de mange stiene i anlegget.

Frokost, lunsj og middag inntas under de store akasietrærne ned mot elvebredden – med utsikt mot elven og – hvis du sitter utover kvelden – solnedgangen på andre siden.

Akasidtrærne, spesielt det største – er rett og slett fantastisk. Jeg tror ikke det er en overdrivelse å si at det har en krone som er flere titalls meter i diameter.

Når vi i tillegg tar med svømmebassenget og solsengene som en intergrert del av hageanlegget, og at du blir møtt av nyoppredde senger med friske blomster på når du kommer til rommet om ettermiddagen, ja da har du fått et inntrykk av dette ærverdige stedet med en tidløs lukus som aldri blir spesielt prangende ellerpompøs.

Men dette er jo ikke akkurat noe uoppdaget sted, og Bagan er et populært turistmål. Du får ikke herligheten for deg selv, men må tåle mange turister rundt deg og daglige turistbusser inn foran resepsjonen. Bare så det også er nevnt.

Per

Foto: Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Reise. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s