En strålende dag til å så og plante

Fuktighet i bakken, jord som kjennes myk og lun  mellom fingrene og sola som kiler lett i nakken. Denne dagen er perfekt til å så og plante; og forby flere frostnetter. Slår været kraftig om, får jeg skaffe en fiberduk til de sarteste. På bildet over er ene delen av kjøkkenhagen. Jeg liker den typen der jeg kan vasse uti med støvlene, spa og spre gjødsel.  Den store grana i bakgrunnen har en  fordel og en ulempe. Den skaper godt ly og stenger for nordavinden, men stjeler næring, så det må fylles på grundig. I bakkant står brennesle til mat og gjødselvann. Kvann, luftløk og andre store, flerårige krydderplanter.

På slike dager blir jeg så ivrig. Først var det squash og gresskar som ble plantet nærmest komposthaugen. Så kom sukkerertene i jorda fulgt av noen blomskarsefrø, for å pynte litt opp i kanten. Bønnene i dorullkjernene (bildet) sto på plassen sin på terrassen, og var lette å finne, men hvor var det blitt av pottene med malabarspinat? Det var nummeret før jeg også begynte å lete etter nummeret til kaoskontrollen, da jeg fant dem igjen på plantebordet ved kjellerdøra. 

I den andre delen av kjøkkenhagen, litt lengre nede på eiendommen, har salat og reddiker så smått begynt å vokse seg til. Gulrøttene viser radene og dillen kommer. 

Litt verre er det for drøyt 100 pelargonier som ble satt ut til herding i gråværet i går. Det var spådd regnbyger i dag, men nå steker vårsola de stakkars utkastede, så redde det som reddes kan. Og så var det rødbeter, kålrot, selleri og purre. Mat- og skrivepausen er over.

Ha en flott dag!

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage. Bookmark the permalink.

One Response to En strålende dag til å så og plante

  1. gyldenlakk says:

    Her var det mye på gang! Herlig med vårsola i nakken, og her har jeg spadd opp to leirfylte terrassebed og fått inn hestegjødsel og klargjort for såing.

    Ha en fortsatt flottings dag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s