Dro på jobb og kom hjem med ei gran

Det er ingen stor hemmelighet at jeg ofte kommer hjem drassende på litt av hvert fra planteriket. Men her en dag ble selv jeg overrasket. Jeg dro ut på jobb ved universitetet i Ås, og fikk et bærenett med informasjon. Mellom ark og plakater om trær og planter, lå det også ei lita gran på rot.

På merkelappen som var festet der av “Skog og landskap” sto det: “I år plantes 25 millioner granplanter i Norge. Skog binder CO2.” Den lille fikk være med hjem til en eiendom det er godt med trær fra før. – Jaha, sa Per, og så betenkt på den 40 centimeter lille, grønnpiggete skapningen. – Vi får starte juletreoppdrett.

Som sagt så gjort. I kveld kom grantreet i jorda. Den står fritt og fint akkurat i overgangen der litt av eiendommen går over til naturtomt. Så får vi følge med og se når den når takhøyde. I troen på at vi gjør noe godt for menneskeheten.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage. Bookmark the permalink.

2 Responses to Dro på jobb og kom hjem med ei gran

  1. Dette er et tre som kan bli 40 meter høyt. Vi satte ny granhekk av sånne planter høsten 2008 og jeg er imponert over hvor store buskene er blitt nå; ca 60 cm høye og fin juletrefasong. Fordi vi skal ha hekk så må vi fram med saksa i år for å skape den rette formen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s