Klematisen “Lagoon” klatrer i kirsebærtreet

Kirsebærtreet vårt har vært litt glissent nederst. I fjor kjøpte vi derfor en klematis og plantet inne ved stammen. Det er en “Lagoon” jeg fant på hageutsalget til Ramme gård i Hvitsten, og det var de blå blomstene som sjarmerte mest. Det er forøvrig hagedager i den flotte Havlystparken på Ramme helgen 2. og 3. juni.

Denne klematisen skal ikke klippes ned. Den kan bli opp til tre meter og har tynne greiner som er gode til å klatre. Nå har den tett i tett med dypblå knopper, og noen av blomstene har sprunget ut. Da blir fargen litt lysere og kler godt den grove barken på kirsebærstammen.

Kari K.

This entry was posted in Hage. Bookmark the permalink.

5 Responses to Klematisen “Lagoon” klatrer i kirsebærtreet

 1. marieann60 says:

  Så nydelig mot den gamle trestammen. Men hvordan får man til å plante en klematis dypt ved foten av et tre?

  • perogkari says:

   Dette treet står stødig, så vi gikk løs på jorda litt utenfor stammen og jobbet oss fram til et romslig hull. Dette er omlag et år siden og klematisen har vokst mye denne våren. Den har også med deg to tynne pinner som støtte.

 2. Nydelig farge, og smart måte å pynte opp et gammelt tre. Prøvde noe tilsvarende i feriehagen, men tror det ble for grunt og for tørt. Lykke til med denne!

 3. Elisabeth says:

  Hey! Har gjort det samme nå i våres. Ikke på kirsebærtre, men på en kronglete prydlønn. Ennå ingen blomster å se. Har måttet hjelpe den å klatre, ved å binde den oppover stammen, fordi det så ut som den helst ville legge seg på bakken istedet. Har vært så lur å legge en sving med dryppvannslangen innom Alpeklematisen, for det kan vel bli litt tørt sånn rundt rota på et tre?

 4. Pingback: Forsøker å formere den fineste klematisen | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s