Kortgått mat: Karvekålkabaret med gressløk og egg

Karvekålen vokser som et bølgende, tykt teppe rundt hushjørnet, og det er mulig å bruke denne smakfulle planten til mer enn suppe. Da jeg var med på grøntturen til Follo sopp- og nyttevekstforening denne uka, fikk jeg et tips som jeg har bygget videre på.

Du kan velge karvekål eller brennesle til denne kabareten. Personlig synes jeg at karvekålen har en friskere og litt mer krydret smak. Og for den som ikke er så bevandret i disse planene, så er karvekål rett og slett de myke, fine bladene på karveplanten.

Du trenger: En bolle med karvekål, nok til at det blir i overkant av 3 dl når du har kokt den. En pakke aspik, 1,5 dl Creme Fraiche, hardkokte egg i skiver, gressløk eller luftløk, noen dråper sitronsaft, pepper og salt etter smak.

Kok karvekålen i lettsaltet vann ett til to minutter. Kutt den fin med kniv eller kjør den i en hurtigmikser med litt vann. Jeg valgte kniv, for å få litt grovere konsistens. Rør ut aspikpulveret i en slump av det kokende karvekålvannet, og fyll på med karvekålen og Creme Fraich til en tykk masse. Drypp i noen dråper sitronsaft.  Avkjøl til romtemperatur.

Eggeskiver ble lagt på bunnen av små geleformer, over strødde jeg ringer av luftløk og fylte på med litt ren, flytende aspik. Da dette nesten hadde stivnet, hadde jeg karvekålblandingen over og satte formene i kjøleskapet. Det går også fint å bruke en bolle eller form til kabareten og så skjære skiver av den. Ps. Formene må velves, så egget kommer på toppen.

Etter et par timer kunne vi sette oss i skyggen under syrinen og spise karvekålkabaret med røkelaks, ferskt brød og en liten klatt majones til lunsj. Passer sommeren!

Kanskje du også har lyst til å lage karvekålsuppe eller brenneslesuppe.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kortgått mat, Ut i naturen. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kortgått mat: Karvekålkabaret med gressløk og egg

  1. Pingback: Kortgått mat: Knallgrønn karvekålstuing med blå fioler | perogkari

  2. Pingback: De 10 beste oppskriftene mine på mat av ville vekster | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s