Snart slutt på løvetannkrigen

Nå er en av forsommerens mest trofaste tradisjoner på hell, og “løvetannkrigen” er snart over for denne gang. Nå har snart den siste “fallskjermen” forlatt planten for å fly av sted og bli til nye planter.

Mange av oss puster sikkert lettet ut. De er fine når de står og lyser gult, men med tanke på hvordan de sprer seg, vil de fleste helst bli kvitt dem, eller holde dem under kontroll.

En løvetannblomst, er egentlig mange små blomster, ca 200 stykker. De er veldig gjerrige på nektar, men til gjengjeld finnes det så mange av dem. Fra 500 blomsterkurver kan en humle samle en halv liter ren nektar.

Løvetann er viktig for humler, som vi gjerne vil ha i hagen. Derfor vil vi ikke helt bli kvitt plantene. Samtidig er disse plantene noen luringer. De lokker til seg insekter, uten at de egentlig trenger dem for å formere seg, de kan befrukte seg selv. Men de vil unngå at andre blomster får besøk, slik at de ikke sprer seg så lett som løvetannen.

Kanskje greit å holde dem under kontroll! Men med drøyt 1,6 mål plen er det sannelig ikke lett!!

Per

This entry was posted in Foto, Hage. Bookmark the permalink.

2 Responses to Snart slutt på løvetannkrigen

  1. Mari_ says:

    Fantastiske bilder 😀 Liker godt løvetann jeg også, selv om de popper opp både her og der. Så lenge en tar dem mens de er små er de greie å luke.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s