Kortgått mat: Saftig rabarbrakake med mandler og litt kvann

Vi har forsynt oss grådig av rabarbraen, men fortsatt var det mange fine stilker igjen. Noen av dem ble brukt til en formkake. Den har ikke så spennende utseende, men er veldig saftig og god på smaken. Grunnoppskriften er hentet fra boka “Kakedager” the hummingbird bakery, og så har den fått litt personlig vri underveis.

Først må du lage rabarbrafyllet. Ta 4-5 stilker fin rabarbra, kutt den i biter og kok den i en kjele sammen med 70 gram sukker, 20 gram usaltet smør og en halv desiliter vann. Jeg kuttet også opp en liten kvannstilk og koste med til alt var mørt. Avkjøl.

Til kakedeigen trenger du: 190 g romtemperert smør, 140 g hvetemel, 190 g sukker, 3 egg, 1 ts bakepulver, 50 g malte mandler, 1 ts kanel, 1/2 ts malt ingefær, 1 ss rømme, 0,25 dl helmelk. Mandeldryss på toppen.

Fremgangsmåte: Rør smør og sukker hvitt. Tilsett et og et egg. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha dem i deigen. Spe med melk. Rør inn rabarbrafyllet så det blir jevnt fordelt. Hell deigen i en avlang brødform. Stekes ved 170 grader i 50-60 minutter. Den skal være fast på toppen og ikke feste seg til kakepinnen. Men rabarbraen gjør den saftig. La kaka hvile litt i formen før den has over på rist.

Og som jeg pleier å si. Ingen ting blir vondere med litt vaniljeis.

Kari K.

 

This entry was posted in Hage, Kortgått mat. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kortgått mat: Saftig rabarbrakake med mandler og litt kvann

  1. Pingback: Kortgått mat: Rabarbrasyltetøy med kanel og vanilje | perogkari

  2. Pingback: Kjøkkenhage: En rabarbra blir født | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s