Kortgått mat: Muffins med villjordbær og kremnytelser

De er små, de er røde og de er søte. I går kravlet jeg rundt i grøftekanten og plukket villjordbær i en boks for å ha til kaker. Muffins eller cupcakes; kall det hva du vil. Her er det bare å kline til og improvisere.

Utgangspunktet var en god muffinsdeig. Jeg forsøkte både med små og store mufffinsformer i papir, og anbefaler det siste for å få litt bedre plass. Disse ble fylt med to-tre spiseskjeer deig og stekt til de var svampaktige og gyldne. (Det finnes drøssevis av oppskrifter). Avkjøl.

Kakemonsteret og jeg diskuterte om vi skulle ha vaniljekrem eller jordbærkrem på toppen. Som et godt kompromiss valgte vi begge deler.  Har du ikke nok villjordbær å ha i kremen, kan du også velge tamme som du hakker, eller noen skjeer godt syltetøy.

Så var det bare å pynte og kline. Gult, rosa og røde jordbærrubiner på toppen. Og som om ikke det skulle være nok, noen bittesmå sjokoladekuler utfyller smaken.

Kari K.

This entry was posted in Kortgått mat, Ut i naturen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s