Mandags-makro av pepper og pelargonier

Det er de minste blomstene som har fått lov til å være fotomodeller denne mandagen. De gjør seg godt i makroformat, og alle har sterke, flotte farger.

Mest spesielle blomster av dem alle har chilipepperen “Bolivian Rainbow”. De er metalisk lilla og ser ut som om de er formet i sølvfolie. Pepperplantene har fått plass i den luneste kroken av terrassen, og etter blomstringen å dømme blir det bra avling.

Så følger i tur og orden tre pelargonier, og disse plantene er alltid fotograne. Den til venstre heter “Lotus Land” og ble utviklet av Ian Gillam i 1995. De knallrosa blomstene fremheves av det flotte, flerfargede bladverket. Og den er både en dverg og en stjerne, som det heter på fagspråket.

Den oransjestripete knoppen under tilhører også en pelargonium med vakkert bladverk. Men her har jeg dessverre ikke navnet.

Til slutt en sukkertøystripete hengepelargonia som har fått vasket seg etter gårsdagens styrtregn. Den så litt pjuskete ut rett etterå, men litt sol i dag, og dermed ser den like fin og livsfrisk ut.

Foto: Kari og Per

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s