En fargefest blant ruccola og sukkererter

Kjøkkenhagen har begynt å gløde. Opp langs sukkerertene kryper blomkarse i varme knallfarger, ringblomstene har sneket seg inn mellom bønnene og ruccolaen (over) er blitt gul i toppen.

Det har sittet langt inne å la blomstene utfolde seg i matfatet. I oppveksten var kjøkkenhagen fylt av grønnsaker, og det andre unyttige fjaset fikk holde til rundt huset. Nå tenker jeg som så at både ringblomster, blomkarse, agurkurt og mye annet er spiselig, og det er heller ikke så nøye med de klare skillelinjene. I bakgrunnen skimtes toppen på maisen.

I morgen blir det en fin dag. Da skal jeg høste årets første ladning med sukkererter. Hittil har det bare vært forsiktig prøvesmaking, men nå er det nok til middag. Sukkererterstuing er av favorittene, men jeg pønsker likevel litt på å lage en sukkerertergrateng med gulrøtter og bacon. Dette får jeg sove på.

Foto: Kari K.

This entry was posted in Hage, Kortgått mat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s