Stinkplanta er blitt ei vakker palme

Noen av dere husker kanskje at jeg kom hjem fra Hagemessen i vår med tre mystiske blomsterløker. De ble plassert i glasskåler, og spirene strakk hals som pussige ferskvannspingviner. Jeg fikk hjelp til å stadfeste at det dreide seg om voodolinjer, også kaldt gjødselplanter, og de levde opp til navnet da blomstene kom. Det stank som om ti kuer hadde gjort fra seg i stua. På bildet over er de på sitt verste, og du fikk akutt behov for gassmaske. Siden har Stapelia Gigantea stått ute.

Selgeren glemte å fortelle stinkdetaljene, men ellers har hun sine ord i behold. Blomsten kom først, og etter en stund foldet de store, flotte bladene seg ut. Den spottede stilken er den samme.

Jeg hadde så mange blomstererter i vår at jeg puttet ned noen både her og der. Det er disse som nå slynger seg opp langs voodoliljen, og de lukter noe helt annet enn det forferdelige griseriet.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage. Bookmark the permalink.

One Response to Stinkplanta er blitt ei vakker palme

  1. Sunniva says:

    Det høres så ukoselig ut med den lukta! Men plantenser fin ut. Og lurt med erteblomster som slynger seg oppover og sprer godlukt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s