Kortgått mat: Grateng med sukkererter, gulrøtter og squash

Sukkererter er en av mine favorittgrønnsaker. De er enkle å dyrke, og nå er de på sitt aller fineste. Så da gjelder det å variere. Squashen er også i ferd med å komme, og nå har jeg endelig lært å knipe dem av som små, for det er lite matnyttig å sitte igjen med balltrær fulle av store frø. Alle gode ting er tre, så gulrøttene fikk også være med i denne selvkomponerte grønnsakgratengen.

Fremgangsmåte: Del gulrøtter og sukkererter i biter og lettkok dem i tre-fire minutter. Hell av vannet og legg grønnsakene i en ildfast form sammen med squashskiver. Krydre med salt og pepper etter smak.   Hell i litt god olje eller slipp i noen smørklatter.

Rør sammen en eggestand av fire-fem egg, en halv liter melk og gjerne litt revet gulost. Krydre lett med salt og pepper og du kan også forsøke med en klype karve, hvis du liker smaken. Hell det hele over grønnsakene og stek gratengen midt i ovnen på 180 gader i ca. 20 minutter. Egget skal stivne og den skal være gyldenbrun i skorpen.

Nå spiste vi sukkerertgratengen til røkeørret og frisket opp med en enkel tomat- og basilikumsalat. Tidligere har jeg laget en lignende grateng der det også har brukt stekte baconbiter sammen med grønnsakene. Den ble spist til kyllingfilet. Men gratengen er også et lett måltid i seg selv sammen med godt brød. Grønnsakene kan også varieres.

I helga er det nødt til å bli en liten sopptur, så da får vi se hva vi finner av kortgåtte delikatesser der ute i skogen.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kortgått mat. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kortgått mat: Grateng med sukkererter, gulrøtter og squash

  1. Hagerommet says:

    Mmmm…deilig:)
    Ønsker deg god helg og sopptur…har tenkt meg en tur selv:))

  2. Pingback: Kortgått mat: Squashfestival og et stort smil med White Scallop | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s