Kortgått mat: Rips og eggedosis ganske enkelt

Vi pleier å si at vi er en dessertfamilie. Dette betyr ikke at vi tryller fram langpanner med sjokoladebomber tre dager i uka. På en hyggelig søndag kan det for eksempel være høye glass med friske fristelser fra hagen.

Rips er det som regel nok av rundt om. Vi har to frodige busker og rikelig til å dele med andre. Da er det bare å rispe av bærene, legge dem i bunnen på glass og sukre. Personlig synes jeg ripssmaken kan bli i skarpeste laget, så jeg har lurt noen bringebær i mellom. De sprer mild sødme, og denne blandingen er også utmerket til saft.

Eggedosis er enkelt og greit. Jeg pleier å tenke et egg per porsjon. Her er det derfor brukt tre egg, tre toppede spiseskjeer sukker og en teskje vaniljesukker, som er pisket kraftig i mikseren. En ripsrisle på toppen, og så er det ferdig.

Ripspai med vaniljekrem er en annen fristelse.

Det neste på dessertbordet må bli plommer, så her er det bare å pønske, og jeg blir glad for gode forslag.

Kari K.

This entry was posted in Hage, Kortgått mat and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s