Kortgått mat: Blandet basilikum i ei balje

Mens mynte, salvie og mye annet vokser seg stort og kraftig i krydderbedet, er basilikumen ei pyse. Den ligner litt på katta og liker verken småkalde netter eller tunge regnskurer, derfor får den komme inn når den vil.

Nå skal det sies at basilikum også er så anvendelig og godt at det er praktisk å ha den innen rekkevidde. I sommer har jeg sådd forskjellige sorter i vanlige plastpotter og samlet dem i ei emaljert balje. På bildet er det italiensk storbladet, rosso, genovese og limebasilikum. Alle kjøpt hos Runåbergs Fröer, og det er mange flere smaker å velge mellom. Jeg er spesielt glad i den storbladede sammen med olivenolje og tomat, og linesmaken er fin til kylling. Her er det bare å knipe av og eksperimentere.

Kari K.

This entry was posted in Hage, Kortgått mat. Bookmark the permalink.

One Response to Kortgått mat: Blandet basilikum i ei balje

  1. Hagerommet says:

    Min basillikum har koset seg i veksthuset..og har blitt kjempestor! Har den vanlige og
    “Balkong Star”..småbladet og nydelig:))
    Jeg fryser ned,for å kunne nyte litt til vinteren..lurer på om jeg skal lage pesto også…har hørt at pesto kan fryses..?..må google litt på det:))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s