Campingtur med telt har sin sjarm

Telttur. For mange er dette ren nostalgi. Det var slik du gjorde da du var liten og dro på tur med familien. Vi tilhører den rasen som fortsatt synes denne typen ferie er verd å ta vare på.

Vi er langt fra alene der ute på campingplassene. Noen kommer på sykkel eller motorsykkel, andre med bil. Så rigger vi oss til med medbragt utstyr på vår del av plassen og lag campinglivet gå sin gang. Stormkjøkkenet er det samme gamle, men har fått ny gassbrenner. Et stort framskritt da vi slipper kaffe med rødspritsmak fra en lekk beholder.

Det er en fordel om du er av den litt avslappede typen. Bildet over er av naboen vår på Stenåsabadets Camping på Øland. Han leser, mens resten av familien har tatt en rusletur på stranden. Det er også han som har tatt bilde av oss i forteltet til “Hotel Calefornia”. Det har de rette svenskefargene, men begynner å bli rimelig slitt i kantene. Ullsokker i sandalene hører ofte med til kveldsantrekket. Været opplever du på nært hold, enten det er sol eller regner.

Noen telter, andre kjører campingbil. Og da er et praktisk å henge en sykkel eller fire bakpå. Enkelte campingplasser har forholdsvis store avstander, og da kan det være greit å tråkke avgårde når du for eksempel skal hente vann.

Denne franske familien bodde ved siden av oss på Grännastrandens Camping. De var to voksne, to barn, og seks! hunder. Alle fikk plass i bilen og to pop-opp-telt. Og både to- og firbente så ut til å kose seg sammen på tur.

På Stenåsabadets Camping på Øland hadde vi også denne danske familien som naboer. Ingenting er som er velsmakende kveldsmåltid med utsikt mot havet og lyden av rolige dønninger mot stranden!

Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Foto, Reise. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s