Kortgått mat: Plommepai i søte omgivelser

Plommene henger tunge og saftige nå, og det haster med å høste dem før de deiser i bakken. Jeg satte sammen to oppskrifter på plommepai og brukte noen egne erfaringer fra paibakefaget. Fløte, egg, sukker og vanilje blir sjelden feil, og resultatet ble så bra at det er bare smulene igjen.

Mørdeig til bunn: 250 g hvetemel, 200 g smør, 1/2 ts bakepulver, 2-3 ss sukker, 1 egg, 1 ss vann. Ha alt i en matmaskin eller mikser med grov visp, og rør det raskt sammen. Sett deigen kjølig ca. en halvtime. Kjevle ut deigen eller klem den ut i paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek i 10 minutter, midt i ovnen ved 200 grader. Avkjøl.

Fyllet: Plommer, 1,5 dl sukker, 2 egg, 2 dl fløte (eller matfløte), 2 ts vaniljesukker (her finnes det også ekte vare).

Del plommene i fire og ta ut steinene. Legg dem tett i tett på paibunnen. Rør sammen sukker, egg, fløte og vaniljesukker og hell det over plommene. Stek paien ved 180 grader i 40-45 minutter. Bruker du varmluft, må du være litt forsiktigere.

La paien dampe av deg og spis den gjerne med vaniljeis. Nå skal det sies at den var like god i kald tilstand i ettermiddag også.

Fylloppskriften er hentet fra www.nrk.no/mat

Kari K.

This entry was posted in Hage, Kortgått mat and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Kortgått mat: Plommepai i søte omgivelser

  1. Pingback: Kortgått mat: Plommekake med marengs | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s