Kortgått mat – kort og godt

På bloggen vår har vi en kategori som heter kortgått mat, og det er noen som lurer på hva dette betyr. Begrepet er inspirert av kortreist mat, og svaret er helt enkelt. Dette er mat vi har gått kort for å finne i hagen eller ute i naturen.

Tomatene over er et godt eksempel. For å høste disse er det bare å runde hjørnet på terrassen og forsyne seg av plantene på sørsiden av huset. På veien inn er det enkelt å plukke av litt basilikum fra potten som står innerst i den luneste kroken.

Bærbusker, frukttrær og mange krydderurter er nesten evighetsmaskiner. De serverer kortgått mat år etter år, uten at du nesten trenger å løfte en finger. Naturen byr også på gratismat fra vår til høst, og akkurat nå er det tyttebær og sopp som gjelder.

Nå er det ikke slik at all mat trenger å være kortgått. Du kan jo ta en langtur med soppkurv eller bærspann i helgen.

Kari K.

This entry was posted in Hage, Kortgått mat, Ut i naturen and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Kortgått mat – kort og godt

  1. Hagerommet says:

    Elsker dine innlegg om kortgått mat!..det er så inspirerende:)
    Og julekurvene dine må jeg prøve iår:))..de er så flotte!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s