Kortgått mat: Røttene setter smak på spikersuppa

Grønnsaksuppe er et tøyelig begrep, og “man tager hva man haver”, som det heter. Har du kjøkkenhage, kan du nesten bruke oppskriften til han som lærte kjerringa å koke suppe på en spiker.

Jeg droppet spikeren, men lot et lite stykke bibringe med bein putre i kjelen et par timer sammen med noen hakkede sjarlottløk og en neve blader fra sellerien. Så var det ut å plukke. Gulrøttene er blitt riktig sunne og friske i år, helt uten kunstgjødsel og sprøytemiddel. Kålrøttene og sellerirøttene er litt små, men veldig fine og saftige.

Når jeg hadde rotet nok med røttene, fant jeg også rikelig med  aspargisbønner og noen få sukkererter, som hadde bommet på årstiden. I gryta med seg. Salt etter smak, og ved neste runde håper jeg at chilien også er klar til å gjøre suppa enda litt hetere.

Har du ikke kjøkkenhage, er det ingen grunn til å fortvile. De norske grønnsakene er på sitt fineste i butikkene nå.

Kari K.

This entry was posted in Hage, Kortgått mat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s