Kortgått mat: Enkel epledessert med honning og sjokolade

Lørdag kjørte vi en bil med epler til Askin frukt- og bærpresseri og hentet ut kasser med ren eplemost. Men det er fortsatt mer igjen der oppe i trærne som fagfolk mener skulle vært frisert for 20 år siden. Vel, det gjorde vi også. Så da fikk de virkelig fart på seg.

I går var vi ute i skogen det meste av dagen, plukket nevene fulle med epler da vi kom hjem, og laget en enkel dessert av det vi hadde innen rekkevidde.

Det du trenger er noen epler, honning, mørk sjokolade, litt smør, sukker og kanel. Med en rømmeklatt eller vaniljeis blir det ekstra godt.

Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær frukten i båter. Legg dem i en ildfastform med litt smør i bunnen. Ha over noen striper honning og hakket, mørk sjokolade. Så et lett dryss med sukker og kanel på toppen. Stekes midt i ovnen ved 180 grader til eplene er møre. Jeg rørte også litt rundt for å få dem karamelisert i sausen. Bildet er tatt før steking. Den ferdige retten er ikke så veldig fotogen, men smaker desto bedre. Noen klatter syrlig rømme er utmerket til. Men her i huset pleier de å si: Det går presis like bra med vaniljeis.

Kari K.

This entry was posted in Hage, Kortgått mat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s