Kjentmannsmerket 44: Vannveien til Cudriobakken

Schvupp, schvupp, schvupp. Den surklende lyden sitter fortsatt i ørene. Vi aner ikke hva slags fottøy madam Cudrio hadde på 1700-tallet da hun sto i bakken og delte ut lønn til arbeiderne. Men det er nok mest sansynlig at den mektige skogeieren hadde ankommet til hest.

For oss gikk det nesten over alle støvleskaft. Vi så til og med en krokodille i en sump langs stien. Men den brød seg lite om kjentmannstravere og hadde tatt på seg fancy øreklokker (sjekk bildet over). Mulig det er her Elton John er blitt inspirert til “Crocodile rock”.

Det er ikke så rart at det var vått etter plaskregnet lørdag, og det var lite som tørket opp over natten. Fordi vi bor i Ski, valgte vi å gå fra Grønmo og den merkede stien over Karismyra. Der gynget de utlagte plankene, som om vi skulle bevege oss over en flytebrygge. Veibeskrivelsen i håndboka starter nordfra. Så vi måtte snu det hele på hodet, fortsatte stien under Breidåsen og svingte av andre rødmerkede skiløype nordover.

Her hadde det vært en fordel med et lynkurs i å kunne gå på vannet, men vi holdt akkurat kanten av fjellstøvlene over det surklende underlaget.

Når du kommer til et grått skilt til høyre, merket Plankeveien, og dette er den rette, er det bare å si “tampen brenner”. Vi kikket så vidt innom post 45 langs stien til høyre, men denne har vi bestemt oss for å ta “på ordentlig”  fra Sandbakken på vintertid. Fra skiltet var det bare å fortsette skitraseen fram til bakken, og så skrå stien bratt ned til venstre. Jeg er glad jeg ikke var en hest med lass. Der ser du snart den fine, gamle steintraseen, som det er bilde av i boken og posten står på treet.

Selv om høsten har satt sin farge på bladverket og naturen blir gulere og gulere med hjertelig hilsen, er det også en del planter som har holdt seg fine i mildværet. Rødkløveren minnet nesten om midtsommer.

Du har kanskje også lyst til å lese om turen til Dødens skyggedal.

Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Foto, Kjentmannsmerket, Ut i naturen and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Kjentmannsmerket 44: Vannveien til Cudriobakken

  1. Pingback: Kjentmannsmerket 36: Himmelsk tur til Paradiskollen | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s