Vridde og flettede stammer på Trädgårds-Paletten

Hageutsalget TrädgårdsPaletten, som holder til sør for Malmø, er et av de mest fascinerende planteutsalgene jeg har vært i. Dette er et lite stykke Tropene i Sverige, og du kan gå inn i jungelen av planter fra mange deler av verden, og høre fargerike fugler synge i tretoppene. Her er også en dam med skilpadder. TrädgårdsPaletten er et familieforetak som ble startet i 1967.

Noen av de største blikkfangene var planer og trær med vridde eller flettede stilker og stammer. Synes du noen av grøntvekstene dine er av det helt vanlige og kjedelige slaget, er det bare å kopiere ideen. Tålmodighet er påkrevet, for resultatet kommer ikke over natten.

Hawaiirosen over rekker nesten til taket og har fått seg en fin flette. Det samme hadde bjørkefiken, oliven og andre kjenninger.

Andre spesialiteter er kaktuser og orkideer av mange slag. Jeg kjøpte med en fin fyrstikkaktus for å ha som minne, sammen med en gul pelargonium og noen andre småplanter. Bak tropehuset er det flere store drivhus, der det blant annet avles fram fuksia, pelargonia, asalea og amaryllis, så det er bare å gå på oppdagelsesferd. En stor takk til Annika, som tok meg med.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage, Reise and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s