London: Blomstrende gateliv i Columbia Road

– Kom og kjøp de fineste rosene! Friske, fine tulipaner! Selgerne roper ut sine tilbud på Columbia Road Market i London. Hele gaten er fylt av blomster, og kundene strømmer til en søndag formiddag. Det er da markedet er åpent fra 08:00 til 14:00.

Vi har vært i London mange ganger. Da har vi våre favorittsteder, men leter også etter nye områder å besøke. Denne gangen tok vi blant annet turen til Columbia Road, som ligger et lite stykke nordøst for Liverpool Street Station. Tar du t-banen dit, rusler du til markedet på at kvarter. Eller du kan kjøre to stopp med bussen.

Columbia Market ble etablert så tidlig som i 1869. Da var det et matmarked. Under krigen ble området bombet, men markedet grodde opp igjen på 60-tallet til glede for alle som liker planter og blomster.

Blomster er ikke det første du tenker på å kjøpe med tilbake til Norge, men det er en fargerik opplevelse å gå der mellom bord og hyller en høstdag. Det var også er godt tilbud på blomsterløk.

Blomstermarkedet er omgitt av små butikker og kafeer på begge sider av gaten, og det dukker stadig opp overraskelser i bakrom og kroker. Blomsterpotter, vannkanner, hyller med frø,  vaser, karafler, glasskunst, brett med blomster, kopper med hunder og krus med katter. Her er det bare å la seg friste.

Og når du først har tatt turen ut og er i strøket, er det enkelt å dette innom en av de små rare kafeene. Vi forsvant mellom ting og tang og havnet i Kakehølet – eller Cake Hole om du vil. Her ble det plumkake og søndagskaffe, side om side med mange andre som også hadde tatt turen til markedet.

Paret under hadde funnet seg et eget, lite sted:

Sjekk også: Columbia Roads side

Foto: Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage, Reise and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to London: Blomstrende gateliv i Columbia Road

  1. Anne says:

    Columbia Road må utforskes ved neste anledning. Takk for tipset!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s