Musikalsk adventskalender, dag 12: Christmas song, Jethro Tull

Jeg var så heldig å vokse opp med en storebror som hadde god musikksmak. Derfor kunne jeg tidlig tyvlåne kassetter med band som Moody Blues og ikke minst Jethro Tull som jeg ganske øyeblikkelig fikk et nært og kjært forhold til.

(Sorry Arne, men du får trøste deg med at du bidrog sterkt til din lillebrors musikksmak).

Derfor er det britiske progrock-bandet Jethro Tull en gruppe som alltid har vært en del av livet mitt som ivrig musikklytter. Her med «Christmas song»:

Ian Anderson startet sitt første band i Blackpool i 1962. I 1967 flyttet han og bandet til London, fikk noen nye medlemmer, og dette året regnes som den offisielle starten for Jethro Tull.

Og bandet holder fortsatt koken, riktignok med litt varierende kvalitet på utgivelsene etter hvert.

Anderson har vært med hele veien, og gitarist Martin Barre har vært med siden 69. Det er i det store og hele disse to som har vært kjernen i Jethro Tull.

Gruppa har solgt over 60 millioner plater, og den aller mest kjente er nok Aqualong fra 1971.  Men de har mange utgivelser som er verd å høre på! Etter hvert gikk stilen deres ganske langt over i folkemusikkinspirert rock, før de på 80-tallet framsto nærmest som et hardrock-band.

Alltid med Ian Andersen i front, som vokalist, eller med sitt karakteristiske fløytespill der han nærmest synger inn i tverrfløyta.

Jethro Tull er et band jeg aldri blir lei, og som jeg ofte plukker fram for å høre på. Og i tillegg til de mest kjente sangene dere, vil også sterkt anbefale «Wond’ring Aloud», en liten perle fra Aqualong som også finnes i flotte live-versjoner.

Per

Advertisements
This entry was posted in Advent, Musikk and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s