Cape Verde: Varm sand og palmesus midt på vinteren

capeverde1– Bade, var ordet som glapp ut av meg først i desember. Vi har aldri pleid å dra utenlands i julen, så utsagnet var nokså halvhjertet. – Mente du det? kom det fra 20-åringen, som  kikket opp fra en bok.

capeverde2Etter ti minutters leting på nettet var et av de klareste alternativene Cape Verde – eller Kapp Verde, som klinger bedre på norsk. Øygruppa ligger to timers flytur sør for Kanarieøyene, og 500 kilometer innenfor på fastlandet finner du Senegal. Den har tidligere vært en portugisisk koloni, og ble selvstendig i 1975.

Cape Verde er et godt alternativ hvis du trives med lange, varme strender, plamesus og et fredelig liv under stråparasollene. Det er også et eldorado hvis du liker å surfe eller kite. Men det er ikke noe stort partysted.

capeverde4Vi chartret med Star Tour, som flyr direkte, og valgte oss hotellet Pardue das Dunas på øya Boa Vista. Her er det lave bungalower rett ut mot den innbydende sandstranden.

Boavista1Det var bare å hoppe i sjøen, lytte til bølgeskvulpet eller nyte solgangen. Noen brukte julen til å base i snøen før varmebølgen kom til Østlandet, mens andre baset i temperert sjøvann…

Folkesporten er å gå eller jogge langs stranden. Det er bare å sette føttene i det myke, varme underlaget og legge kilometer etter kilometer bak seg. Å gå i myk sand er en fin måte å mosjonere på. Vi var ganske støle i leggene i starten, men gikk det fort av oss.

Boavista2Det er mulig å drive havfiske fra stranda. På en av turene kom vi forbi en fisker som så ut til å ha fått storfangst på kroken. Han jobbet iherdig for å slite ut fisken, og lot den dra ut snøret med bremsen på, for så å sveive inn, og la fiske dra ut snøret igjen. Vi var like spente som han, der han sveivet og slet. Etter en halv time rykket ruggen av det solide fiskesnøret.

Boavista3Goldt landskap og ørkensand preger Boa Vista. Men det er utrolig hva som kan vokse og blomstre i dette karrige landskapet. Vi legger snart ut flere bilder både for de hageinteresserte og av dagligliv og utfoldelser ved sjøen.

Foto: Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Foto, Reise and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Cape Verde: Varm sand og palmesus midt på vinteren

  1. Pingback: Cape Verde: Avslappet rusletur i Sal Rei | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s