Cape Verde: Avslappet rusletur i Sal Rei

capeverdesalcapeverdesal3“No stress” er et slagord som går igjen på Cape Verde. Dette gjelder også i Sal Rei, som er den største byen på øya Boa Vista, der vi ferierte. Her har det vært bosetning siden 1600-tallet da engelske sjømenn grunnla en saltfabrikk. I dag bor det ca. 4000 i byen, og mange av dem lever av fiske.

capeverdesal1Vi besøkte Sal Rei annen juledag. Da var det mange barn ute og lekte med biler, baller og andre gaver de hadde fått. Hos noen kriblet også så mye i beina at de måtte kappløpe over den lille plassen i byrommet. De voksne tok det mer med ro denne dagen, spilte en omgang dam, tok en runde i butikken eller snakket med kjente.Sal_Rei1

capeverdesal2

Ved det avlange torget midt i byen er det et lokalt marked. Her selges det i hovedsak klær og sko, og du kan finne både nye og lett brukte varer. Den indre bykjernen er ikke så stor, og det er kort avstand mellom små kafeer, puber og barer. Souvenirbutikkene er samlet mellom torget og havna. Her kan du kjøpe smykker, litt klær og lokale instrumenter. Men utvalget er ikke så stort. Det er garantert noen som vil invitere deg inn i butikken sin. Er du ikke interessert i en handel, er det bare å hilse, smile og rusle rolig videre. Pruting hører med, men personlig synes jeg det er greit å legge igjen noen kroner hos lokalbefolkningen, som ikke har så mye å rutte med.

capeverdesal4Få ting gir så god sommerstemning som en klesvask som veier i vinden. Det skal ikke så stor fantasi til for å gjette at i dette huset bor det ei lita jente eller to.

Du har kanskje også lyst til å lese: Cape Verde: Varm sand og palmesus

Foto: Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Foto, Reise and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Cape Verde: Avslappet rusletur i Sal Rei

  1. Martin says:

    Fine bilder fra Kapp Verde.
    Jeg likte klesnora spesielt 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s